Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Choroby warzyw w uprawach ekologicznych i integrowanych | Centrum Kształcenia Ustawicznego

Choroby warzyw w uprawach ekologicznych i integrowanych

Kierownik kursu: 
dr hab. Lidia Irzykowska
Data realizacji kursu: 
Od 2025-05-16 do 2025-05-18
Data nabotu - rekrutacji: 
Od piątek, Kwiecień 4, 2025 do niedziela, Maj 11, 2025

 

KURS ODWOŁANY ze względu na zbyt małą liczbę potwierdzonych uczestniów (kolejny przewidywany termin kursu: PAŹDZIERNIK 2025)

 

 

termin rekrutacji: 04.04.2025 – 08.05.2025 → FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
UWAGA!
Przedłużamy rekrutację do 11.05.2025 - OSTATNIE WOLNE MIEJSCA! Nie zwlekaj i zapisz się już dziś!

czas trwania kursu: 3 dni (30 godzin dydaktycznych)
termin kursu: 16 - 18.05.2025
planowane godziny zajęć: 9:00 – 17:30 (we wszystkie dni kursu: 10 godzin dydaktycznych + przerwy)
limit miejsc: 12 osób (decyduje kolejność zgłoszeń)

Miejsce realizacji kursu:
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Wydział Rolnictwa, Ogrodnictwa i iotechnologii
Katedra Fitopatologii i Nasiennictwa
ul. Dąbrowskiego 159 (przy pętli tramwajowej na Ogrodach)
budynek C, sala 9 (parter)

Tematyka kursu obejmuje nast. zagadnienia:
- wprowadzenie do ekologicznej integrowanej ochrony roślin,
- rynek warzyw,
- biologia i znaczenie wybranych sprawców chorób oraz metody ich identyfikacji,
- rozpoznawanie grzybów przenoszonych z nasionami,
- ocena ryzyka dla zdrowia ludzi stwarzanego przez mikroorganizmy chorobotwórcze dla roślin,
- ekologiczne metody poprawy jakości nasion i ochrony roślin.

Uczestnikom podczas każdego dnia kursu zapewnione zostanie wyżywienie: przerwa kawowa oraz obiad.

fb-CKU.png  fb-UMP.png  fb-PUTW.png