Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Najlepsi z natury! Podnoszenie kompetencji osób dorosłych przez UPP | Centrum Kształcenia Ustawicznego

Najlepsi z natury! Podnoszenie kompetencji osób dorosłych przez UPP

FERS 4  - PODNOSZENIE KOMPETENCJI OSÓB DOROSŁYCH PRZEZ UPP

Najlepsi z natury! Podnoszenie kompetencji osób dorosłych przez UPP

Numer: FERS.01.05-IP.08-0469/23
Wartość: 1 834 990,56 zł
Okres realizacji: 01.09.2024 – 30.09.2027

 

Informujemy, że przysługuje Państwu możliwość zgłaszania do Instytucji Zarządzającej lub Instytucji Pośredniczącej podejrzenia o niezgodności Projektu lub działań Beneficjenta z Konwencją o prawach osób niepełnosprawnych sporządzoną w Nowym Jorku dnia 13 grudnia 2006 r. (Dz. U. z 2012 r. poz. 1169, z późn. zm.), zwanej dalej „KPON”. Sygnały, zgłoszenia lub skargi dotyczące wystąpienia niezgodności projektów FERS z postanowieniami KPON mogą przekazywać osoby fizyczne (uczestnicy projektów lub ich pełnomocnicy i przedstawiciele), instytucje uczestniczące we wdrażaniu funduszy Unii Europejskiej, strona społeczna (stowarzyszenia, fundacje), za pomocą (w każdym poniższym przypadku uznaje się zgłoszenie za przekazane w formie pisemnej):

  • poczty tradycyjnej - w formie listownej na adres ministerstwa: Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, ul. Wspólna 2/4, 00-926 Warszawa lub adres Instytucji Pośredniczącej: Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, Ul. Chmielna 69, 00-801 Warszawa,
  • skrzynki nadawczej e-puap Ministerstwa Funduszy i Polityki Regionalnej lub Narodowego Centrum Badań i Rozwoju.
     

O projekcie

Celem projektu jest podniesienie kompetencji i kwalifikacji osób dorosłych, poprzez wykorzystanie potencjału dydaktycznego i naukowego UPP oraz współpracę z praktykami z otoczenia społeczno-gospodarczego.
W ramach projektu przewiduje się opracowanie i realizację szkoleń i kursów na rzecz rozwoju kompetencji i uzyskania kwalifikacji w obszarach:

  1. specjalistycznych z zakresu piwowarstwa i podstaw zrównoważonej produkcji piwa, żywności i żywienia ludzi, przetwórstwa owoców i warzyw, rolnictwa, dobrostanu zwierząt, budownictwa i wykorzystania drewna w budownictwie;
  2. kompetencji zielonych i ekologicznych;
  3. analiz cyfrowych baz danych;
  4. gospodarki cyfrowej;
  5. ekonomii i finansów.

Projekt będzie wspierał ideę kształcenia przez całe życie (Lifelong Learning – LLL), dając możliwość podniesienia kompetencji osobom dorosłych, chcącym z własnej inicjatywy uczestniczyć w szkoleniach i edukacyjnej aktywności na rzecz swojego rozwoju. Umożliwi to również zmianę, znalezienie i/lub utrzymanie zatrudnienia oraz zwiększy konkurencyjność tych osób na rynku pracy.
Dodatkowo, projekt przyniesie również korzyści długookresowe poprzez zwiększenie konkurencyjności Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu w obszarze kształcenia ustawicznego (LLL), dzięki wzbogaceniu oferty dydaktycznej o krótkie, elastyczne i odpowiadające na oczekiwania pracodawców formy doszkalające (kursy i szkolenia „szyte na miarę

 

GRUPA DOCELOWA

Projekt przeznaczony jest dla osób dorosłych, w wieku 18 – 64 lata, chcących z własnej inicjatywy nabyć nowe i/lub uzupełnić kompetencje/kwalifikacje. Wszystkie kursy prowadzone są w języku polskim.

REKRUTACJA

ETAP I: zgłoszenie on-line na wybrany kurs
ETAP II: wypełnienie dokumentów rekrutacyjnych do projektu

1 osoba może wziąć udział w więcej niż 1 kursie.

WZORY DOKUMENTÓW REKRUTACYJNYCH:

  1. FORMULARZ REKRUTACYJNY
  2. OŚWIADCZENIE O POWIERZENIU DANYCH OSOBOWYCH
  3. UMOWA (WZÓR)
  4. REZYGNACJA Z UDZIAŁU W PROJEKCIE
  5. REGULAMIN REKRUTACJI I UDZIAŁU W PROJEKCIE - informujemy, że z dn. 10.02.2025 r. nastąpiała zmiana Regulaminu rekrutacji i uczestnictwa w projekcie.

 

REGULAMIN REKRUTACJI I UDZIAŁU W PROJEKCIE - wersja archiwalna

KATALOG KURSÓW I HARMONOGRAM

Kontakt

Zespół projektowy:

Magdalena Kułakowska - Kierownik Projektu:
e-mail: magdalena.kulakowska@up.poznan.pl


Katarzyna Jarmuż - Referentka:
e-mail: katarzyna.jarmuz@up.poznan.pl
tel: 61 846-66-53


Magdalena Włodarczyk - Specjalista ds. szkoleń i kursów:
e-mail: magdalena.wlodarczyk@up.poznan.pl
tel: 61 846-67-29

Kursy i szkolenia

Aktualne Kursy

Tytuł Rodzaj kursu Data realizacji kursu od Data realizacji kursu do Formularz zgłoszeniowy
Uprawa roślin zielarskich Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-06-23 2025-06-27
Zdrowie gleb Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-09-04 2025-09-05
Gleba w praktyce rolniczej Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-06-26 2025-06-26
Projektowanie systemów nawadniania Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-05-07 2025-05-28
Materiał nasienny i rozmnożeniowy i jego rola we współczesnej i zrównoważonej produkcji roślinnej Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-05-08 2025-05-09
Niewidoczne zielone stymulatory stosowane w rolnictwie Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-05-22 2025-05-23
Biogospodarka. Cele i wyzwania w odniesieniu do Europejskiego Zielonego Ładu Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-05-08 2025-05-09
Zastosowanie nowoczesnych technik cyfrowych w rolnictwie Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-05-30 2025-05-30
Różnorodność botaniczna i użytkowa roślin uprawnych i zielarskich Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-05-23 2025-05-25
Optymalizacja metod ochrony roślin z wykorzystaniem narzędzi cyfrowych Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-05-16 2025-05-16
Techniki przygotowania próbek w analizie żywności metodami chromatografii gazowej i spektrometrii mas Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-07-07 2025-07-11
Statystyczne sterowanie procesem jako narzędzie kontroli i optymalizacji jakości produkcji przemysłowej Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-06-25 2025-07-04
Szkolenie na Lidera Analizy Sensorycznej Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-06-23 2025-06-26
Szkolenie na testera w zespole sensorycznym Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-06-02 2025-06-05
Projektowanie minimalnie przetworzonych, fermentowanych i funkcjonalnych produktów owocowo-warzywnych Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-05-09 2025-05-17
Choroby warzyw w uprawach ekologicznych i zintegrowanych Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-05-16 2025-05-18
Obróbka plików video dla początkujących - Edycja II Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-05-27 2025-05-28

Zakończone Kursy

Tytuł Rodzaj kursu Data nabotu - rekrutacji Data realizacji kursu od Data realizacji kursu dosortuj malejąco Formularz zgłoszeniowy
Metody analizy danych z programem Statistica Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2024-02-17 2025-02-18
Obróbka plików video dla początkujących Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-01-16 2025-01-17
Własny biznes, czyli co, jak i dlaczego? Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-01-30 2025-02-27
Choroby roślin w środowisku miejskim Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-02-07 2025-02-09
Choroby roślin sadowniczych w uprawach ekologicznych i integrowanych Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-02-14 2025-02-16
Choroby roślin rolniczych w uprawach ekologicznych i integrowanych Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-02-21 2025-02-23
Metody analizy danych Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-02-24 2025-02-25
Księgowość w Jednoosobowej Działalności Gospodarczej Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-02-28 2025-02-28
Makroekonomia dla 18+, czyli co dorosły powinien wiedzieć o gospodarce Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-03-06 2025-03-07
Nowe techniki biotechnologiczne w hodowli roślin Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) 2025-03-07 2025-03-28
Ocena dobrostanu zwierząt gospodarskich Bezpłatne kursy w ramach Funduszy Europejskich (FERS) Od 2025-03-11 do 2025-04-07 2025-04-14 2025-04-18

fb-CKU.png  fb-UMP.png  fb-PUTW.png