termin rekrutacji: 14.05.2025 - 15.06.2025 → FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY zostanie uruchomiony w dn. 14.05.2025 od godz. 09:00 (decyduje kolejność zgłoszeń)
czas trwania kursu: 6 dni (45 godzin dydaktycznych)
termin kursu: 25.06.2025 godz. 08:00 - 15:15
26.06.2025 godz. 09:00 - 15:30
27.06.2025 godz. 08:00 - 15:15
02.07.2025 godz. 09:00 - 15:30
03.07.2025 godz. 08:00 - 15:15
04.07.2025 godz. 09:00 - 15:30
Miejsce realizacji kursu:
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Katedra Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności
ul. Wojska Polskiego 31
Uczestnikom, podczas kursu, zapewnione zostaną przerwy kawowe i obiadowe.
Tematyka kursu obejmuje nast. zagadnienia:
- podstawowe metody pozyskiwania informacji niezbędnych do oceny stabilności i zdolności jakościowej procesów i wyrobów,
- rodzaje i przyczyny zmienności procesów,
- metody wykrywania i identyfikacji zmienności losowej i nielosowej,
- pojęcia statystyczne istotne dla sterowania jakością i procesami,
- sterowanie jakością z wykorzystaniem zmiennych ilościowych i atrybutowych,
- ocena stabilności procesów z wykorzystaniem kart kontrolnych,
- analiza zdolności jakościowej procesów,
- analiza Pareto, histogramy.