termin rekrutacji: 01.04.2025 - 25.04.2025 → FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY zostanie uruchomiony w dn. 01.04.2025 od godz. 09:00 (decyduje kolejność zgłoszeń)
czas trwania kursu: 4 dni (32 godziny dydaktyczne)
termin kursu: 09.05.2025 godz. 17:00 - 20:15
10.05.2025 godz. 09:00 - 18:45
16.05.2025 godz. 17:00 - 20:15
17.05.2025 godz. 09:00 - 18:45
Miejsce realizacji kursu:
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
ul. Wojska Polskiego 31
Uczestnikom, podczas kursu, zapewnione zostaną przerwy kawowe i/lub obiadowe.
Tematyka kursu obejmuje nast. zagadnienia:
- ekologiczna i zintegrowane uprawa owoców i warzyw,
- metody przedłużania jakości owoców i warzyw w okresie pozbiorczym,
- minimalne przetwarzanie owoców i warzyw,
- innowacje technologiczne w przetwórstwie owocowo-warzywnym,
- kreowanie żywności funkcjonalnej,
- projektowanie żywności minimalnie przetworzonej i funkcjonalnej.